Skansen öppnad för allmänheten

Här följer foton från aktiviteter sommaren 2012. Två guider, Kirsti Wastring och Jimmi Brauer, fanns på plats från den 5 juli för att erbjuda visningar för intresserade. De var tillgängliga varje vardag och vissa söndagar fram till den 18 augusti kl 9-16. Besökare strömmade till på ett glädjande sätt redan från start.

Arbetet med att snygga till och utveckla skansen fortsatte under juli 2012. Orienteringstavla och hänvisningsskyltar sattes upp. Ett skyttevärn samt ytterligare ett skyddsrum grävdes fram. Det senare ligger lättillgängligt nära p-platsen. Det inre rummet används som redskapsbod och hålles låst vid guidernas frånvaro.

I området fanns ett flertal skyttegropar som var och ett bemannades med två man. Under sommaren grävdes ett sådant fram till beskådande. I skyttegropen kan man se det ursprungliga 70 år gamla virket.

Under hösten skedde en öppning av det skyddsrum (Sk12) som är sammanbyggt med ett garage för en pansarvärnskanon. Utanför ligger ett värn, ljutet i betong, för kanonen.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

27.07 | 10:16

Hej Sven-Åke, Trevligt höra av dig. Då är du kanske intresserad läsa boken om din morfar. Mejla i så fall goran.normann@norecon.se så skickar jag mot faktura.

...
27.07 | 00:12

Hej, Jag heter Sven-Åke Armandt och är dotterson till Dräng-Kalle. Min mamma
hette Greta och var äldsta dottern till Kalle och Märta.

...
08.07 | 16:45

Tack för din kommentar! Jag kommer dit inom kort och röjer då. Tyvärr kan vi inte ha kontinuerlig skötsel av Skansen.

...
08.07 | 13:32

Nu mycket igenvuxna stigar, omkullfallna träd och dåliga markeringar som gör det mycket svårt att både gå och orientera sog i området. Slyröjning behövs.

...
Du gillar den här sidan